Om jag var politiker skulle jag etablera ett nätverk av AI institut i Sverige.

90% av världen data skapades de senaste två åren. Artificiell Intelligens och Machine Learning handlar om att använda all denna data för att få datorer att lära sig saker själva och sedan skapa program utifrån vad de lär sig.

Istället för att koda ett SPAM-filter kodrad för kodrad så tar man ett Machine Learning program och så skickar man in 1 000 mail som är SPAM så programmet lär sig känna igen SPAM, och sedan skickar man in 1 000 mail som inte är SPAM, så programmet lär sig känna igen icke-SPAM. Sedan kan datorn på nolltid skapa ett SPAM-filter som är bättre än vad en armé av utvecklare skulle skapa på mångdubbelt så lång tid. Machine Learning kan användas för att optimera energiförbrukning i fabriker, översätta texter, optimera logistik och lagerhållning, svara på mail, utveckla mjukvara och mycket annat. Data är det nya guldet, och AI/Machine Learning är metoden för att utvinna det, och den del inom digital teknik som av många förutspås påverka utvecklingen mest de närmaste åren.

Drivet av detta hade jag sett till att Sverige blir världsledande inom AI/Machine Learning och springer först och snabbast genom att etablera en rad AI institut i Sverige, med mål att göra Artificiell Intelligens användbart för Sveriges samhälle, företag, organisationer och privatpersoner. Det hade jag gjort om jag var politiker.

Annons

Dela en tanke

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s